Sivut

keskiviikko 10. marraskuuta 2021

Nipsun ja Oscarin tapaaminen

 Nipsu on tullut meille joulukuussa 2020 ja Oscar tuli meille elokuussa jos en nyt ihan väärin muista. Olimme suunnitelleet toisen kissan hankkimista, mutta ei näin nopealla aikataululla. Nipsu koki suurta eroahdistusta joten koimme parhaaksi ratkaisuksi ottaa hänelle kaveri, jotta Nipsun aika yksin kotona ei olisi niin tuskallista. Tämäkin on yksilöllistä kissojen niin kuin kaikkien muidenkin eläinten välillä. Toiset kaipaavat ja haluavat leikkikaverin ja taas jotkut eivät tarvitse ketään ja ovat oikein onnellisia ainoana lemmikkinä.


Teimme mieheni kanssa jo paljon ennen kun oscu meille saapui. Jaoimme talon kahtia ja siirsimme valmiiksi uuden hiekkalaatikon paikalle, missä se tulee jonkin aikaa olemaan jotta tulisi mahdollisimman vähän muutosta ja stressiä sen lisäksi, että uusi perheenjäsen saapuu. 

Kun Oscar meille viimein saapui veimme hänet suoraan toiselle puolelle taloa emmekä häntä Nipsulle näyttäneet. Siitä alkoi suuri hajujen vaihto. Vaihtelimme kissojen hajuja keskenään esimerkiksi niin, että harjasin ensin Nipsua ja sitten Oscua. Siirsimme myös heidän ruokakupit seinien toiselle puolelle ja koetimme saada heidät syömään samaan aikaan. 

Kun Oscar oli rentoutunut ja asettunut kodiksi ( siihen ei mennyt hänen kanssaan kuin kaksi päivää, kun taas Nipsun kanssa siihen meni noin kaksi viikkoa ) päätimme näyttää heidät toisilleen luukun läpi, jossa oli verkko. Tunnelma oli hyvin jännittynyt ja hämmentynyt, alkuun Oscar sähähtikin Nipsulle vaikka ajateltiin, että tilanne olisi mennyt toisinpäin, koska Nipsun reviirille ollaan tuotu uusi tulokas. Valitettavasti, minulla ei ole yhtään kuvaa tuosta luukusta.


                                                                                                                                   

  tässä videossa hän on ollut meillä päivän.
tässä videossa Oscar on ollut meillä viikon.  


Suunnitelmissa oli, että näyttäisimme heidät toisilleen vasta viikon jälkeen hajujen vaihdosta, mutta tilanne vaikutti meidän silmiin siltä, että uskaltaisimme näyttää heidät toisilleen nopeammin. Niinpä jo kahden päivän jälkeen he saivat tavata ilman verkkoa tai seiniä. Tilanne meni suht hyvin. Ei tappelua, ei mouruamista vain sähinää muutaman kerran. Laitoimme heidät kuitenkin erilleen ja pidimme alkuun tutustuttamis hetket todella lyhyinä. Nukuimme mieheni kanssa eri huoneissa jotta uuden tulokkaan ei tarvitse olla yksin ja jotta Nipsun ei tarvitse olla yksin. 

Tutustuttaminen näytti etenevän todella hyvin, ehkä jopa liiankin hyvin...Uskalsimme neljän päivän jälkeen jo pitää heidät samassa tilassa yön yli. Aamulla herätessä huomattiin, että Nipsun oli pelokkaan oloinen. Päätimme erottaa heidät taas. Pidimme heitä muutaman tunnin erillään ja päästimme heidät senjälkeen samaan tilaan. Siitä hetkestä lähtien he ovat olleet erottamattomat ystävät. Yllä olevassa videossa Oscar on ollut meillä 1 kk verran. Toki tämän tekstin perusteella kuulostaa, että " oih noinko vaivattomasti se sujui" totuus kuitenkin on, että haastavaa se alku oli. He kuitenkin muutamia kertoja tappeli ei leikkimielisellä tavalla. Nykyäänkin välillä tappelevat niin, että se äityy pahaksi ja heitä pitää komentaa. Uskon suureksi syyksi sen, että Nipsu on leikattu ja Oscaria ei ole vielä. Ensiviikolla Oscar pääsee\joutuu myös leikkaukseen ja oletan, että tilanne rauhoittuu.

Uskon, että suurin syy miksi he ovat niin läheisiä ja pesevätkin toisiaan on meidän panostus tutustuttamiseen. Muistutan kaikkia, että tilanne on stressaava niin uudelle kissalle kuin "vanhalle" kissalle. Ei siis voi tehdä niin, että suoraa lykkää uuden kissan vanhan kisun reviirille ja siinäpähän on. Meillä meni todella hyvin myös niin, että kissat söivät ja joivat normaalisti. Stressi taso saatiin siis pysymään toivotulla tasolla ja kissoista saatiin toisille elämän mittaiset ystävät. 

Tämä oli minun kokemus kahden kissanpennun tutustuttamisesta. Siihen meneekö kohtaaminen hyvin vai hyvin huonosti vaikuttaa todella moni asia kissan luonne, ikä, miten kissaa on sosiaalistettu yms. Lista voisi vain jatkua. Kissatkin on jokainen yksilöitä ja omia persoonia. Myös se jos kissalla on kipuja voi heijastua tappelemiseen. Tästä voisin tehdä kokonaan oman postauksen.


Ihanaa keskibiikkoa
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ensimmäinen blogiteksti

ensimmäinen blogiteksti

 No niin, vihdoinkin sain aikaiseksi pistää blogin pystyyn. Minulla on ollut toki nuorempana hevosaiheisia blogeja joten en aivan uusi tääll...