Sivut

lauantai 13. marraskuuta 2021

koirakuume

Kun ottaa lemmikin pitää olla varma, että pystyy tarjoamaan sille loppuelämän kodin. Tietenkin elämä välillä tuo vastaan asioita mitä ei ole suunnitellut  esimerkiksi sairaus tai joku muu vastaava, se on aina asia erikseen. Olemme mieheni kanssa päättäneet ottaa koiran, rottweilerin. Olemme pohtineet monia eri rotuja ja päädyimme niistä rottikseen. Harmillisesti rotu on todella suosittu ja kysyntää on liikaa pentueita nähden. Olen kysynyt 15 eri kasvattajalta jo. Vastauksina on ollut, että ei ole tulossa pentuetta, kysy uudelleen keväällä, onko kokemusta rodusta tai onko ollut ennen omaa koiraa. Tiedän, että rotu on vaikea ja siltä puuttuu muille koirille ominainen miellyttämishalu. Kysymys kuitenkin on minusta hieman harmillinen. 
Jollakin ihmisellä on voinut olla esimerkiksi 3 koiraa ennen rottista, mutta sitten rottweiler osoittautuu temperamenttiseksi, omapäiseksi ja vaikeaksi hallittavaksi, välttämättä aiempien koirien koulutusmenetelmät ei toimi ja täytyy miettiä kaikki uudestaan. Joku kenellä ei ole ollut omaa koiraa on voinut olla paljon koirien kanssa tekemisissä, mukana koulutuksissa tai opiskella alaa. Se onko ollut ennen koira vai ei, ei kerro aina koko totuutta.

Olemme löytäneet potentiaalisen kasvattajan. Heillä on myös kissoja, joka on tietenkin hyvä kun pentu on tottunut kissoihin jo kasvattiperheessä. Olemme todella innoissaan vaikkakin tiedostamme, että on varmaan noin 50‰ mahdollisuus, että täältä perheestä pentu saadaan. Kävimme eilen vähän ostamassa koiralle juttuja valmiiksi. On hyvä, että on sitten valmiina pennulle kaikki, milloin ikinä hän meille tuleekaan. tietenkin kovasti toivomme, että se olisi jo muutaman kuukauden päästä. Ostimme muutamia juttuja, pitää vielä ostaa todella paljon lisää: leluja, valjaat, hihna, panta, heijastinliivi, toppaliivi, sadetakki yms...lista voisi jatkua ikuisuuden. 



             Jälkiliina on todella kätevä kun kouluttaa pennulle luokse käskyä tai kun harrastaa koiran kanssa jäljestystä. 


Oli pakko ostaa penturuoka jo. En vaan voinut jättää kauppaan. 


Ostettiin myös peti, mutta Nipsu+Oscar on sitä mieltä, että se on nyt heidän peti eikä minkään koiran




                                    Me jäämme odottelemaan vastausta saadaanko pentu nyt vai ei. 


Ihanaa viikonloppua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ensimmäinen blogiteksti

ensimmäinen blogiteksti

 No niin, vihdoinkin sain aikaiseksi pistää blogin pystyyn. Minulla on ollut toki nuorempana hevosaiheisia blogeja joten en aivan uusi tääll...