Sivut

maanantai 3. tammikuuta 2022

Frida on kotona

 Nyt hän on täällä, Frida.  Eipäs ole tullut mitään kirjoitettua sitten hetkeen. Ajattelin, että heti kun pentu täällä on, kirjoitan postauksen meidän touhuista. Toisin kävi, pentu arki on ollut todella hektistä, kiireistä ja ennen kaikkea uuteen perheenjäseneen tutustumista. 100% kyllä minun ajastani on mennyt Fridaan. Hän sopeutui todella hyvin uuteen kotiin, ei välittänyt ollenkaan. Rupesimme heti harjoittelemaan ulos pissaamista. Ongelmaksi tuli talvi ja -17 asteen pakkaset, onneksi kuitenkin Frida suostui heti alusta asti ulos tarpeensa tekemään ja pakkanenkin lauhtui. Nyt ulkona on satanut vettä, vesi on jäätynyt. Ulkona on todella liukasta myös meidän pihalla. Olen aina nostanut Fridan suoraan lumiseen kohtaan, että pikkuinen mahdollisimman vähän liukastelisi jäällä..

Ollaan käyty muutaman kerran Fridan kanssa metsällä, mutta sekin on hyvin vaikeaa kun metsässä on lunta niin paljon ja Frida vielä pieni, ei pysty siellä kävelemään kun olisi ihan lumen peitossa. Tiet ovat ihan jäässä sekä piha. Mietittiin jo hetken hallin vuokraamista kerran viikossa, täytyy miettiä asiaa vakavasti jos kelit ei tästä helpotu ulkoilun opettelun suhteen.  Ollaan hänen kanssaan matkusteltu joka päivä autolla, jotta autossa olo tuntuisi luontevalta. 

Heti seuraavana päivänä Fridan kotiutumisesta aloitettiin koulutus. Ensin kontaktilla ja sitten istu käskyllä. Tällä hetkellä hän osaa istu, maahan, kämmenen kosketus ja hieman ollaan eilen aloitettu odottamisen opettelua. Frida oppi käskyjä nopeammin kun olisin kuvitellut. Maahan meno tuotti eniten vaikeuksia. Harjoitellaan myös sitä, että hän tarjoaa itse istumista sekä kontaktia eri tilanteissa, vähän itsehillintää, ettei asioita saa riehumalla. Näin viikon jälkeen tarjoaa itse istumista todella hyvin. Toki hänen keskittymiskyky on erittäin huono ja olen keksinyt erilaisia motivoivia asioita. Välillä lelu, välillä herkku sekä joskus herkku tikku. Toimii. Ollaan pidetty harjoitukset todella helppoina sekä lyhyinä, noin 3 min harjoitteluja pitkin päivää.

Frida on erittäin ihmisrakas, leikkisä, energinen sekä todella itseppäinen. Frida myös ottaa todella helposti kierroksia ja ollaan sen johdosta myös rauhoittumista opeteltu... lähinnä niin, että olen itse hengittänyt rauhassa, makoillut lattialla. Näin Frida on myös hetken riehumisen jälkeen rauhoittunut.  Hän ottaa todella paljon minun tunnetiloja itselleen. Minua on saattanut ärsyttää jokin asia, tämän johdosta hän villiintyy ja käy yli kierroksilla, noissa hetkissä olen pyytänyt mieheni hänen kanssaan tai itse hengittänyt monta kertaa syvään.

Frida on turhankin innokas kissojen suhteen, kissat ovat uteliaita, mutta eivät haluaisi ollenkaan Fridaa lähelle. Muutaman kerran on käynyt niin, että Frida on lähtenyt yhtäkkiä jahtaamaan kissaa. Olemme päättäneet etteivät he samassa tilassa saa vielä olla, edes valvottuna. Pikku hetkiä päivässä jotta kissoilla pysyy positiivinen fiilis ja Frida ei vahvistaisi perään juoksemista. Otan mielellään vastaan kokemuksia kissojen sekä pennun tutustuttamisesta! En ole keksinyt muuta kun palkita positiivisesta käytöksestä ja negatiivisesta ollaan katkaistu heti heidän yhteis elo, viemällä Frida takaisin "omaan" huoneeseen.


Ihanaa alkanutta vuotta kaikille


2 kommenttia:

 1. Mitä Nipsulle ja Oscarille kuuluu? Miten he ovat nyt pärjänneet? Ei kai pentu pölli leluja?
  - Rokkimimmit -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heille kuuluu hyvää, hieman hämmillään uudesta tulokkaasta, mutta eivät ole stressanneet asiaa. Olemme antaneet heille hyvin aikaa omaan tahtiin tutustua.
   Pentu varastaisi varmasti kaikki lelut, mutta lelut laitetaan pois kun pentu on samassa tilassa.

   Poista

Ensimmäinen blogiteksti

ensimmäinen blogiteksti

 No niin, vihdoinkin sain aikaiseksi pistää blogin pystyyn. Minulla on ollut toki nuorempana hevosaiheisia blogeja joten en aivan uusi tääll...