Sivut

maanantai 15. marraskuuta 2021

Tehtiin eilen kissoille pieni rata meidän pihalle, jota he saivat hyppiä. Rata ei kuitenkaan niin paljon kiinnostanut, enemmän kiinnosti kepin jahtaaminen ilman esteitä. Sisälle päästyämme Oscar pissasi takkini päälle. Oscaria ei ole vielä leikattu, leikkaus on perjantaina. Hänellä hormonit hyrrää ja onneksi tuo merkkailu lähtee pois leikkauksen myötä. Pitää vaan malttaa olla Oscarin kanssa sisätiloissa ensiviikkoon asti. Ulkoillessamme kissojen kanssa Oscar on valjaissa, koska jos hän olisi ilman valjaita emme luultavasti näkisi pikkuista enää. Nipsun tullessa meille vuosi sitten pidimme häntä myös ensin valjaissa. Nipsu inhosi valjaita eikä muutenkaan ulkona oikein sinkoillut minnekään (jahtaa kärpäsiä, mutta ei muuta). Uskalsimme kerran kokeilla olla Nipsun kanssa pihalla ilman valjaita ja sillä tiellä ollaan edelleen. Nipsu ei lähde meidän läheltä pois ja kun Nipsulle sanoo "sisälle" niin hän menee itse sisälle. Käskyn hän on oppinut niin, että olemme sanoneet kun hän menee sisälle sanan sisälle. Ei sen kummempia kikkoja. 

Voisin hieman kirjoittaa kissojen ruuista. Kissat syövät todella erilailla. Nipsu on erittäin nirso kissa. Ollaan kokeiltu nipsulla monia laadukkaita märkäruokia, raakaruokia sekä herkkupaloja, hän ei hyväksy niistä melkein mitään. Oscar syö kaiken mitä hänelle vaan antaa.



Kana kalkkuna raakalihaa annamme Oscarille muutaman kerran viikossa. Emme ole vielä päättäneet korvaammeko kokonaan jonkun Oscarin aterian tällä vai emme. Muuten olisimme molemmille antaneet yhden raksu annoksen sijasta raakaruokaa, mutta Nipsu ei tykkää tuosta ja hänestä on epäreilua kun hän ei siitä tykkää. Tämä on ollut ihan toimiva vaihtoehto. Pitää vielä ottaa kokeiluun muutamia eri raakaruokia jos Nipsullekkin löytyisi mieluinen.



Tämä on yksi harvoista "nestemäisistä" herkuista mitä Nipsu suostuu syömään.


 Jos raakaruokaa kissalle tai muille eläimille antaa pitää huolehtia, ettei eläin saa liikaa ravintoa. Meillä kissoilla on aina ruokaa tarjolla, koska kissat tykkää napostella pieniä määriä kerrallaan ja osaa yleensä annostella syömistä toisin kuin esimerkiksi koirat. En kuitenkaan vielä ole asiantuntija ruokailu asioissa joten jokaisen kannattaa itse ottaa selvää ja kysyä ammattilaiselta! 


Ihanaa viikon alkua kaikille




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ensimmäinen blogiteksti

ensimmäinen blogiteksti

 No niin, vihdoinkin sain aikaiseksi pistää blogin pystyyn. Minulla on ollut toki nuorempana hevosaiheisia blogeja joten en aivan uusi tääll...